De Sloep

De sloep

Breeuwen, nagelen, spanten zetten, wrangen maken, wiggen zagen. Het lijken wel termen uit de Eerste Wereldoorlog. Toch klinkt het allemaal bekend voor onze loodsen groep. Want onze houten B2-sloep ligt al weer even in de Hooglanderveense loods. Maar ondertussen hebben we al weer een klein beetje uitzicht op ons zomerkamp (jazeker! Met onze sloep). De afgelopen weken zijn we ontzettend druk geweest met het opmaken van onze naden (tussen de houten plank boven frezen). Nadat bijna al het frees werk is gebeurd konden we daadwerkelijk beginnen met het maken van de boot.

We zijn deze week ook begonnen met het stomen van ons hout en het maken van de spanten in de boot. Ja, u leest het weer goed, we stomen ons hout zodat we het kunnen buigen en in de boot kunnen drukken. Dit nagelen we dan met koperen nagels om het vast te zetten. Maar na het botenbouw praatje is het ook wel leuk om te vertellen wat onze ambities zijn als de boot vaart. Ons zomerkamp is namelijk niet één week zoals de andere speltakken. Maar we willen samen met de andere speltakken vertrekken en dan blijven we 3 weken zeilen. Als de boot sterk genoeg is gaan we zelfs proberen om de Waddenzee op te gaan. Dit zou wel weer ontzettend leuk zijn nadat de vorige keer 3 jaar geleden was. Dan weet u denk ik wel weer genoeg voor even.

Wel willen we nog ons bedankje uitspreken voor: ABC botenbouw, Frank Brouwer die ons ontzettend heeft geholpen met zijn kennis en kunde.

Ook het Prins Bernard Cultuur fonds heeft ons geweldig financieel gesponsord, dit heeft gemaakt dat wij met de sloep aan de slag konden en wij weer bijna kunnen varen!